Nagelutbildning dag 1

Började min nagelutbildning i måndags.  Första dagar var mest att vi skulle lära känna varandra, vi gick igenom nagel, handen och armens anatomi och hygien. Vi gick igenom produkterna vi fick med från LillyNalis. På torsdag så kommer vi att börja med manikyr på varandra, vilket ska bli asnice att testa! 
| | Kommentera |

Om mig

Jag är en 26årig tjej, både född och uppvuxen.
Bor ihop med en nördigpojkvän och en katt döpt efter Prins Caspian i Narnia i en (enligt mig) för liten lägenhet. 
Har aldrig velat efter att bli en Kissie, utan snarare en hipster-BlondinBella. 
Sjukt fascinerad av USA, älskar hiphop, fotograferar på min fritid och har skönhet är min huvudsyssla. 
Favoritsuper hjälte är Iron Man och favoritskurk är Heath Ledgers version av Jokern. 
Göteborg är min favoritstad. Hästar är ett intresse. Jag är en riktig mops-älskar (försöker övertala sambon om en) och vill en dag ha en mops-kille som heter Harry. Apple-fantast. Samlar på tygpåsar och ugglor. Tycker att 50 shades of Grey är en värdelös film. Favoritlåten just nu är Elastic Heart. 
Har opererat bort en 8cm stor cancer-tumör ifrån min tjocktarm och sedan gått på 6 månaders cellgiftsbehandling. Röstar rött. Försöker utesluta så mycket gluten och laktos som möjligt ur min kost. 
Tycker att det är snyggast med grafiska print på kläder. Hejade på Eric Saade i melodifestivalen 2015. Dricker inte alkohol, röker inte och tar inga droger. Systrarna Olsen och Anine Bing är mina stilförebilder. Älskar must. Är feminist. Utbildar mig just nu till nagelterapeut.  Använder endast Apples produkter när det kommer till datorer, läsplattor och mobiltelefoner. 
HarryPotter-älskare. Alex Pardee är min favorit konstnär. Letar efter drömlägenheten eller huset. Har Shia LaBeouf som frikort. Svensk Hiphop och Playstation i mitt hjärta.
Favortifilm är a guide to recognizing your saints. Har en superfet plan över en tatuering, men letar efter rätt tatuerare som kan göra den rättvisa. Superhjältar är en stor hobby som my hubby presenterade mig för. Mina barn ska ha "gamla" namn som Stella, Elly, Henry och Alfons. Kånkens ryggsäckar är mina favoritväskor. Älskar Unicorns. Utbildad Makeupstylist. Fotografering är ett intresse.
 
 
 
Snabbfakta: 
Mobil: Iphone 6
Kamera: Nikon D7000, Nikon 1 J3
Makeuputbildning: Makeupstudio Education
Nagelutbildning: Studio Harmoni
Katt: Caspian
Sambo: Ja
Favoritmat: Något med kyckling
Märke som används vid sminkingar: Färg
Märke som används vid nagelbyggning: Lilly Nails
Hipster: Ja
Religion: Ej troende
Drömresa: USA
 
 
Bloggrelaterade inlägg | | Kommentera |

Vecka 9

Idag går vi in i vecka 9. Mamma och jag var hos läkaren igår, jag har ju en lite annorlunda graviditet iom att jag var sjuk för ett år sedan och bär lite mer kilo än vad som önskas så fort man träffa en läkare tidigt som bestämmer om man får gå till specialistmödrarvården eller inte. Vi hamnade mitt i mellan och ska gå på ett extra ultraljud i vecka 32.  Något som har gnagt mig länge är hur bebisen mår där inne, min lilla kalaspuff. Läkaren som vi träffade igår var väldigt snäll och gjorde ett ultraljud på mig igår. Hjärtat slog starkt och allting såg ut precis som det ska. Överlycklig och lättad kan man ju säga att jag var. Det enda tråkiga var att jag glömde be om en bild att visa Peter. Men om 3 veckor ska jag på tidig glukosbelastning och då görs förhoppningsvis ett nytt ul som jag kan få bild på, sen blir det undersökningar som Peter förhoppningsvis kan följa med på. Och läkaren räknade ut att vi kan gå ganska exakt på sista mensen när man räknar, då den var helt normal"stor" för 7+6. 
Vad säger appen då om denna veckan? 
 
Bebisen: Embryot är nu 2-3 cm långt från huvud till stjärt, ungefär lika stor som en jordgubbe. Armarna och benen växer fort, ögonlocken täcker nästa hela ögonen och näsan sticker ut. Det tränar sina muskler och rör sig försiktigt nu. Svansen försvinner och det yttre könsorganet börjar anläggas. Hjärtat utvecklats färdigt under denna veckan. Barnet får fortfarande en del näring från den så kallade gulesäcken men morderkakan tar mer och mer över oc gulesäcken börjar tillbakabildas. 
 
Mamman: Livmordern är lika stort som ett gåsägg nu, byxorna börjar kanske bli tajtare i midjan även om man inte ser gravid ut ännu. Hormonerna kan göra att hyn förändras, rynkor syns mindre och man kan få finnar. 
Slemhinnorna blir skörare och blodkärl blir fylligare. Det gör att tandköttet kan bli skörare och man blöder lättare och det är viktigt att sköra tänderna ordentligt under graviditeten. Det är vanligt med nästäppa, men man bör undvika näsdroppar. Kring bröstvårtorna kan det dyka upp små upphöjda knutor som kallas för Montgomerys körtlar. 
 
Egna tankar: Jag mår fruktansvärt illa. Vill inte äta mat som är flottig, så köpepizza och snabbmat är väldigt uteslutet just nu. Jag är väldigt trött och vill mest bara titta på mysiga serier och käka salta kex och jordgubbar. Det var skönt att se kalaspuffen igår och veta att allting ser bra ut. 
Graviditeten vecka för vecka | | Kommentera |
Upp