Vecka 18

 
Barnets utveckling: Fostret väger nu 250 gram, är 20 centimeter långt och har börjat lagra mer fett i kroppen. Fingrar och tår börjar se mer färdiga ut och det går att ana alla de små linjer som senare kommer att bli fingeravtryck.

Mamma: Kroppen ökar i vikt, viktuppgången är olika från person till person.Förändrad hormonbalans påverkar miljön i slidan och det är därför lättare att drabbas av svampinfektion. Symtom på svampinfektion är sveda och klåda.

Mina tankar: Jag vill mest få allting i ordning nu. Fast det är tidigt, så är jag glad att vi redan har köpt säng och vagn. Vi firade in vecka 18 med att åka till Babyproffsen för att kolla på babyskydd till bilen och kolla in skötbordet som de har där. Vi har bestämt oss för att vi ska ha en MaxiCosi, men funderar på om vi kan montera in i bilen så vi kan ha ett isofix. Vi googlade lite och hittade att man kan montera själva, så det får vi kolla mer på. Min förkylning verkar inte riktigt vilja gå över, är fortfarnade snuvig. Annars är det mest att jag är väldigt trött, kan sova c:a 10 timmar på en natt utan problem.
Graviditeten vecka för vecka | | Kommentera |

Bebishandling på IKEA

Idag har vi varit och gjort IKEA. Vi har bestämt oss för att inhandla det mesta till bebisen nu, jag har redan börjat få ont i både rygg och ner över rumpan och ljumskarna (gissar att det är foglossning) och vi tyckte båda två att det är bättre att få det mest väsentliga fixat nu, innan det kanske blir så att P får köra iväg själv och fixa (vilket är svårt för mig med en smula kontrollbehov). 
 
 
Det vi har köpt idag till bebisen är: Lekmatta, spjälsäng Sundvik, Madrass Vyssa Vackert, Madrasskydd, Bäddmadrass Vyssa Tulta, Bäddset Älskad och Hjärtevän, Spjälskyddet Kompisar, Frottéhandduk Älskad och Badet, Täcket och Kudde Len. Vi hittade även en fårskinns"bit" som egentligen ska vara till golvet, men vi tänkte bädda vagnen med det i vinter.

Edit: har nu fått höra att Ikea rekommenderar att man inte använder fårfällen till bebisar, så den kommer vi att lämna tillbaka igen. 
 
Nu ska jag sätta mig och börja leta efter skötbord, skriva inköpslista till Ullared och leta efter ett babyskydd (vi har bestämt oss för ett MaxiCosi, men inte vilken modell ännu). Vi funderar även på att boka in ett ultraljud på Emmas ultraljud i början av nästa vecka, det är inte säkert att P kan vara med på RUL, så vi ville boka in ett där han kunde vara med, så vi får reda på kön och se bebis samtidigt :)
Till Noah | IKEA, Sundvik, Vyssa Vackert, Vyssa Tulta, Älskad, Hjärtevän, | | Kommentera |

Ett långt uppehåll.

Ja, ni har jag haft ett långt uppehåll. Har jobbat, varit sjuk, pluggat, fixat inför Adinas student (med smink, naglar och fotografering) gått i skolan och ja, försökt ha ett socialt liv. 
Vi har flyttat, men efter ett jobbbyte för P, jag låg i feber i nästan en vecka och nu med en massa i skolan för mig, så har vi inte riktigt kommit i ordning ännu. Imorgon ska vi köra till tippen och kasta emalage som ligger i hela lägenheten, förhoppningsvis till IKEA, jag ska planera lite blogginlägg (har blandannat lite gravidboxar att berätta om) och på söndag så ska jag och min mor köra till mormor och morfar i småland. 
Nästa vecka är det "semestervecka" i vårt hushåll, jag ska dock vara i skolan lite, men vi har lite utflyker och så planerat.  Annars har jag inte så mycket att skriva just nu. :)
 
 
Bilden är från Adinas student, det är väll den senaste egobilden jag tagit ;)
Allmänt 2015 | | Kommentera |
Upp