Vecka 13.

 
Äntligen en ny vecka. Bästa veckan hittills. illamåendet har släppt på morgonen, men har mått lite illamående på kvällen.
 
Bebisen: Bebisen är 6,5 - 7,8 cm långt från huvud till stjärten och väger v:a 15-20 g. Halsen är färdigutbildad och bebisen är tillräckligt stark för att kunna röra på huvudet. Forskning visar att bebisen börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade i vecka 24, men man tror att fostret hör med hjälp av vibrationer från huden. 
 
Mamma: Livmodern är lika stor som en grapefrukt och vissa kan känna en del av livmodern precis ovanför sitt blygben. En del mår illa under hela sin graviditet, medan andra har det upphört helt för nu. Livmorden växer i en jämn och märkbar takt. Risen för missfall har minskat med 65% när man har gått in i vecka 13. Tarmarna rör sig saktare, vilket gör att man kan känna sig förstoppad. Man kan äta en kiwi varje morgon för att "smörja" tarmarna, även dricka mycket och röra på sig hjälper. 
 
Mina tankar: Jag mår mycket bättre än innan, mest flytten som är jobbigt nu. Är trött hela tiden, men illamåendet är borta iaf. Magen ser ut som jag svalt en boll just nu, den blev "hård" över en natt. 
 
Graviditeten vecka för vecka | | Kommentera |

Kvällens gravidgraving

Alltså, just nu vill jag bara ha midsommar, äta kassler, ny potatis och holidaydippa. Så gott... Jag kommer köpa med mig kassler hem imorgon efter skolan. 
 
 
Allmänt 2015 | | En kommentar |

Eurovision vinst och 5 dagar till flytt

Ja, min magkänsla höll ännu en gång. Precis som när Loreen skulle vara med i Eurovision 2012, satt jag i Turkiet och högt och tydligt sa "Sverige vinner ikväll". Vilket vi även gjorde (det var även här jag började "segerdansa")
Jag sa samma sak när Robin vann Mellon året efter och nu när jag lyssnat in mig på Måns låt, fick jag feeling igen. Senaste två veckorna har jag sagt, Måns vinner. Pang boom, tredje Eurovision vinsten under mina 26 år! (Och för en gravid mellonörd som jag är, släppte jag även ett par tårar igår :') ) (detta trots att jag hejade på Saade i Mellon)
 
 
 
Vi har även flyttpackat praktiskt taget hela lägenheten. P's mamma och syster var här igår, mina föräldrar var här idag och vi började småstäda på de utrymmena som går att städa på :)
På onsdag ska vi preliminärt få nycklarna till lägenheten, på fredag går flyttlasset till vår nya adress och lördag så är det crusing i stan, vilket gör att vi ska kolla på fina bilar hela kvällen ;)
 
Allmänt 2015 | | Kommentera |
Upp